קבלה
- פרטים
- נוצר ב 10 אוגוסט 2012
- נכתב על ידי דר' גרג'י יונתן
- כניסות: 19167
צמוד לחדר הניתוח ישנו אולם הקבלה, אליו מגיעים המטופלים זמן קצר לפני ניתוח/פרוצדורה. בד"כ מדובר באולם גדול עם מספר רב של מיטות המופרדות בוילונות. בניתוחים המתבצעים במסגרת אשפוז יום המטופלים מגיעים מביתם ועוברים תהליך קבלה מהיר בדלפק הקבלה. בניתוחים שאינם במסגרת אשפוז יום או בניתוחים לחולים מאושפזים המטופלים מובאים אל אולם הקבלה במיטותיהם בעזרת סניטר. באולם הקבלה תפגשו 3 דמויות מרכזיות להמשך הטיפול בכם, אחות חדר ניתוח, הרופא הכירורג והרופא המרדים.
אחות חדר ניתוח תוודא את מוכנותכם לניתוח במספר היבטים-
- זיהוי של המטופל בשמו ולפי מס' תעודת זהות.
- מה הניתוח אותו אתם אמורים לעבור?
- האם ידועה רגישות לתרופות?
- האם הגעתם לחדר הניתוח ללא עגילים/טבעות וכו'?
- האם יש שיניים תותבות שניתן לשלוף?
- האם חתמתם על הסכמה להרדמה (מול המרדים) והסכמה לניתוח (מול הכירורג) והאם ההסכמות בתוקף?
המרדים יזהה אתכם , יעבור על הגיליון הרפואי ועל גיליון המפגש הטרום ניתוחי (המפגש הראשון עם מרדים במרפאה הטרום ניתוחית). הוא ישאל אתכם לגבי היותכם בצום, ויבדוק שוב את האנטומיה של דרכי האויר העליונות. במידה ויתרשם שאין מניעה בביצוע הניתוח, שכל הבדיקות שנדרשו טרם הניתוח נעשו ותוצאותיהן סבירות בעיניו, ושאין שינוי מהותי במצב החולה בין המפגש הטרום ניתוחי לבין הזמן הנוכחי, יחתום על טופס הקבלה לצורך קידום כניסת החולה לחדר הניתוח.
בד"כ תפגשו גם בכירורג או בנציג מהמחלקה הכירורגית (מתמחה בכירורגיה למשל) באולם הקבלה.
ברגע שכל הגורמים מוכנים לכניסה לחדר הניתוח מגיע סניטר שמעביר את החולה לחדר הניתוח על גבי המיטה או אלונקת חדר ניתוח (מיטה צרה).
במידה ומדובר בניתוח קצר יחסית (עד כשעתיים) תתבקשו להטיל את מימכם לפני הכניסה לחדר הניתוח. אם מדובר בניתוח הצפוי להיות ממושך- קרוב לוודאי שיוכנס קטטר שתן במהלך הניתוח (לאחר ההרדמה) על מנת לרוקן את השלפוחית ולעקוב אחר תפוקת השתן.