הרדמה לניתוחים פלסטיים
- פרטים
- נוצר ב 10 אוגוסט 2013
- נכתב על ידי דר' גרג'י יונתן
- כניסות: 14430
הרדמה לניתוחים פלסטיים מתמקדת במספר היבטים חשובים-
-התעוררות חלקה של החולה ללא שיעול ואגיטציה, על מנת למנוע פגיעה בשלמות הרקמות המנותחות.
-מניעת בחילות והקאות לאחר הניתוח, מאותה סיבה.
-שמירה על פרמטרים המודינמים על מנת לאפשר אספקת דם וחמצן נאותה לרקמות המנותחות והעלאת הסבירות לריפוי תקין של הפצע ומניעת זיהומי פצע.
ניתוח עפעפיים- בלפורופלסטיה- Blepharoplasty
התוויות לניתוח- הסרת עודפי עור ושומן מהעפעף העליון, התחתון או שניהם.
הניתוח- חתך עורי לאורך קפלי העפעף הטבעיים, כריתת עודפי שומן, שריר ועור ותפירה או הדבקה של העור.
הרדמה- במידה ומדובר בניתוח של העפעף העליון או התחתון ניתן לבצע את הפרוצדורה בהרדמה מקומית/אזורית ע"י הסננת העצבים המעצבבים את האזור המנותח בחומרים מאלחשים. להרדמה המקומית/אזורית ניתן להוסיף סדציה (טשטוש) לפי הצורך.
במידה ומדובר בניתוח של העפעף העליון והתחתון גם יחד או ניתוח בשתי העיניים לרוב תתבצע הרדמה כללית (בעיקר לאור משך הניתוח ולמניעת אי הנעימות שבשכיבה ממושכת ללא תזוזה). הרדמה כללית במקרה זה תעשה תוך שימוש ב-Flexible LMAקרא עוד... או RAE oral tubeקרא עוד... להשתלטות על נתיב האויר. בחירת חומרי ההרדמה ומינונם ומתן חומרים נוספים מכוון להתעוררות חלקה והמנעות מבחילות והקאות לאחר הניתוח.
מנח- supine (על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי- בד"כ שילוב חומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) לפי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- דימום, זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור, אסימטריה של הפנים.
כמו כן סיבוכי המנחוסיבוכי הרדמה כללית.
ניתוח הרמת גבות- Brow lift, ניתוח הרמת מצח- forehead lift
התוויות לניתוח- צניחת גבות. החלשות השרירים מרימי הגבה/מצח או אבדן של רקמת שומן תומכת.
הניתוח- ניתוחים אנדוסקופים (אנדוסקופ הוא מכשור אופטי דק המוחדר דרך חתך קטן) נעשים ע"י חתכים עוריים קטנים בצידי המצח לאורך קו השיער. הגבות/מצח מורמים תוך שינויים ברקמות שריר ועור.
הניתוח נעשה לעיתים בשילוב הרמת עפעפיים, אז ניתן להשתמש בחתכים המשמשים לניתוח העפעף העליון.
במקרים מסויימים נעשה חתך מעל הגבה (direct brow lift) או חתך מאוזן לאוזן מעל קו השיער (coronal brow lift).
הרמת הגבות/מצח נשמרת באמצעות שימוש בתפרים או אביזרים כירורגים לקיבוע רקמתי.
החתכים נסגרים באמצעות תפרים נספגים או הדבקה.
הרדמה- בהתאם לנרחבות הפרוצדורה ניתן לבצע את הפרוצדורה בהרדמה מקומית/אזורית ע"י הסננת העצבים המעצבבים את האזור המנותח בחומרים מאלחשים. להרדמה המקומית/אזורית ניתן להוסיף סדציה (טשטוש) לפי הצורך.
בניתוח נרחב יותר או לבקשת המטופל תתבצע הרדמה כללית. הרדמה כללית במקרה זה תעשה תוך תוך שימוש ב-Flexible LMAקרא עוד... או RAE oral tubeקרא עוד... להשתלטות על נתיב האויר. בחירת חומרי ההרדמה ומינונם ומתן חומרים נוספים מכוון להתעוררות חלקה והמנעות מבחילות והקאות לאחר הניתוח.
מנח- supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- בד"כ שילוב חומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) לפי הצורך. קרא/י עוד על שליטה בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- דימום (המאטומה), זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור, שינויים בצבע העור, תסמונות כאב כרוני, אסימטריה של הפנים, שינויים בקו השיער, צורך בניתוח חוזר.
כמו כן סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
מתיחת פנים – face lift- Rhytidectomy
התוויות לניתוח- דלדול מרכז הפנים, קמטים עמוקים מתחת לעפעפיים, קמטים עמוקים בין האף לזוויות הפה, דלדול או נדידת רקמת שומן, עור מדולדל או רקמת שומן עודפת תחת הסנטר והלסת (סנטר כפול).
הניתוח- הניתוחים נחלקים לניתוחים קלאסיים מלאים, מיני-ניתוחים, וניתוח מתיחת צוואר. לאחר ביצוע הרדמה מקומית/אזורית עם או בלי סדציה או הרדמה כללית, הניתוח הקלאסי כולל חתכים שמתחילים בקו השיער, בצדעים, ממשיך קדמית לאזניים, סביב תנוך האוזן עד חלקה האחורי עד לחלק התחתון של הקרקפת. רקמות הפנים כולל השרירים והעור נמתחים ונכרתות רקמות עודפות. ניתן לנייד רקמת שומן מאיזורים שונים בפנים ובצוואר. במקרה ונדרשת גם מתיחת צוואר נעשה חתך קטן מתחת לסנטר. מושארים נקזים באיזורי הניתוח והחתכים, הממוקמים בקו השיער/אוזן, נתפרים.
ניתוח מוגבל יותר כולל חתכים סביב האוזן ויתכן גם בעפעף התחתון או מתחת לשפה העליונה.
הרדמה- בהתאם לנרחבות הפרוצדורה ניתן לבצע את הפרוצדורה בהרדמה מקומית/אזורית ע"י הסננת העצבים המעצבבים את האזור המנותח בחומרים מאלחשים. להרדמה המקומית/אזורית ניתן להוסיף סדציה (טשטוש) לפי הצורך.
בניתוח נרחב/ממושך או לבקשת המטופל תתבצע הרדמה כללית. הרדמה כללית במקרה זה תעשה תוך שימוש בטובוסקרא עוד... להשתלטות על נתיב האויר. בחירת חומרי ההרדמה ומינונם ומתן חומרים נוספים מכוון להתעוררות חלקה והמנעות מבחילות והקאות לאחר הניתוח.
מנח- supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- בד"כ שילוב חומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) לפי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- דימום (המאטומה, שטפי דם תת עוריים) עד כדי חסימת נתיב האויר במקרים חריגים (מצריך השתלטות מהירה על נתיב האויר וניתוח דחוף), זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור, שינויים בצבע העור, תסמונות כאב כרוני, אסימטריה של הפנים, שינויים בקו השיער, צורך בניתוח חוזר. בניתוח ממושך-פקקת ורידים עמוקים ותסחיפי ריאה- סיבוך נדיר.
כמו כן סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
ניתוח אף קוסמטי- Rhinoplasty
שיחזור אף- Nasal reconstruction
התוויות לניתוח-
עיצוב קוסמטי של האף.
תיקון מעברי האף (קונכיות האף, סטיית ספטום).
שחזור צורת האף ומעברי האויר.
הניתוח- ישנן שתי גישות לניתוח- גישה פתוחה, בה החתך נעשה דרך הרצועה הצרה המפרידה בין הנחיריים, וגישה סגורה, בה החתכים חבויים בתוך האף.
דרך החתכים הללו העור העוטף את האף מורם ומאפשרת עיצוב השלד הגרמי-סחוסי של האף.
לעיתים נדרש שימוש בסחוס לבניית חלק מהאף. הסחוס נלקח בד"כ ממחיצת האף ולעיתים מהאוזן (ובמקרים נדירים מצלע). בניתוח שחזור אף יתכן צורך במתלה עור מהמצח.
במהלך הניתוח יכול להתבצע יישור של המחיצה האפית וטיפול בקונכיות האף להקלת הנשימה דרך האף.
בתום הפרוצדורה מוחדרים טמפונים לאף ומונח גבס על האף (גבס/מקבע פלסטיק).
הרדמה- בד"כ הרדמה כללית בשילוב הרדמה איזורית לאלחוש העצבים המעצבבים את מבני האף. ההשתלטות על נתיב האויר באמצעות שימוש ב-Flexible LMAקרא עוד... או RAE oral tubeקרא עוד... (למניעת הצטברות הפרשות דמיות סביב בית הקול, מה שיכול לגרום ללרינגוספזם).
ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה איזורית בלבד אך לעיתים קרובות סוג זה של הרדמה כרוך באי נוחות של המטופל.
מנח- supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- בד"כ שילוב חומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) לפי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- סיבוכי הניתוח- דימום (המאטומה), זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור. נמק של מתלה עור (במקרה של שחזור אף). בניתוח ממושך-פקקת ורידים עמוקים ותסחיפי ריאה- סיבוך נדיר, כאב כרוני, שינויים בצבע העור, אסימטריה של הפנים. שינויים במעברי האויר באף- תתכן חסימה לזרימת האויר דרך האף. נקב של המחיצה האפית. שינויים בתחושה העורית.
סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
ניתוח הצמדת אוזניים-אוטופלסטיה- Otoplasty
התוויות לניתוח-תיקון פגם אסתטי- אוזניים בולטות.
מהלך הניתוח-הניתוח יכול להתבצע מגיל 6 היות ובגיל זה לרוב צמיחת האוזן הסתיימה. החתך נעשה מאחורי האפרכסת. סחוס האפרכסת נחשף ועובר שינוי על פי המתוכנן. בתום הניתוח נתפר החתך והאוזן נחבשת בחבישה הדוקה.
הרדמה-בילדים- הניתוח נעשה בהרדמה כללית. השליטה בנתיב האויר בד"כ באמצעות LMAקרא עוד... . במבוגרים- ניתן לבצע את הניתוח באמצעות חסמים עצביים (הרדמה אזורית/מקומית) עם או בלי סדציה (טשטוש) או בהרדמה כללית.
מנח-supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- בד"כ שילוב חומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) לפי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- סיבוכי הניתוח- דימום (המאטומה), זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור. בניתוח ממושך-פקקת ורידים עמוקים ותסחיפי ריאה- סיבוך נדיר. כאב כרוני, שינויים בצבע העור. שינויים בתחושה העורית. הצמדת יתר של האזניים. אסימטריה של האוזניים.
סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
שחזור שד- Breast reconstruction
התוויות לניתוח- לאחר ניתוח כריתת שד (mastectomy) ובמומים מולדים של השד ובית החזה.
מהלך הניתוח- ישנן שתי אפשרויות בנוגע לתזמון השחזור-
- שחזור מיידי (מיד בתום ניתוח כריתת השד).
- שחזור מאוחר.
ישנן מספר טכניקות לביצוע השחזור-
-שתל סיליקון- במקרה של כריתת שד משמרת עור ניתן להחדיר שתל סיליקון מיד בתום הניתוח לכריתת השד. מושאר נקז למספר ימים. אופציה אחרת היא הכנסת שתל סיליקון בשילוב עם מתלה Latissimus Dorsi או מתלה בטני (ראה בהמשך).
-מותחן רקמות- Tissue expander- שיטה זו משמשת כאשר אין מספיק שטח עור לאחר הכריתה לצורך ביצוע השחזור. במקרה זה משתמשים במעין בלון הניתן לניפוח הדרגתי. בלון זה מוכנס תחת העור ושרירי בית החזה. כשבועיים לאחר הכנסת המותחן מבצעים ניפוח הדרגתי של המותחן (החדרת מי מלח למותחן בזריקה). העור נמתח בהדרגה ולאחר כ- 3-6 חודשים נעשה ניתוח נוסף להוצאת המותחן והחלפתו בשתל סיליקון קבוע.
לאחר התארגנות השד לצורתו הסופית (3-6 חודשים נוספים) ניתן לבצע שחזור פטמה ועטרה.
-מתלה מקומי- לצורך השלמת פער בעור נלקחת רקמת עור ושומן בשילוב עם רקמת שריר המבטיחה אספקת דם נאותה לשומן ולשריר מעל. ישנן שתי שיטות עיקריות-
1. מהבטן- Transverse Rectus Abdominis Myocutaneous-TRAM. מדובר בשריר המהווה חלק מדופן הבטן והשימוש בו מצריך השלמת הפער בדופן הבטן באמצעות רשת. מתלה זה נחשב מיושן כיום לאור התפתחות שיטות מיקרוכירורגיות חדשות יותר (ראה להלן).
2. מהגב-שימוש במתלה של שריר ה- Latissimus Dorsi. מתלה זה אינו כרוך בהפרעה פונקציונלית משמעותית בתנועת הגב או הכתף. הרקמה המתקבלת ממתלה זה אינה מספיקה לרוב לשחזור שד ולכן נדרש לעיתים קרובות שילוב שימוש בשתל סיליקון או מותחן רקמות.
-מתלה חופשי-Free flap- מתלה חופשי הינו רקמת עור ושומן בלבד (בד"כ ללא שריר) (Perforator flap) המנותקת מאספקת הדם באזור ממנו היא נלקחת. כלי הדם המספקים את המתלה מושקים בתפירה אל כלי הדם באיזור המקבל את המתלה. התפירה נעשית תחת מיקרוסקופ.
1. מהבטן- DIEP- בטכניקה זו נלקח מתלה עור ושומן מדופן הבטן התחתונה. אספקת הדם למתלה מגיעה מה- Deep Inferior Epigastric artery ומכאן שמו. כלי הדם של המתלה מושקים ל- internal mammary artery and vein בחזה.
2. מהבטן- SIEA- המתלה מבוסס על Superficial Inferior Epigastric artery. במתלה זה נלקחים שומן ועור מהבטן התחתונה ללא פגיעה בשריר.
3. מהישבן- IGAP (inferior gluteal artery perforator flap) מהישבן התחתון או SGAP- (superior gluteal artery perforator flap) מהישבן העליון. כלי הדם של מתלים אלה מושקים אל ה- internal mammary artery and vein בחזה.
4. מהחלק הפנימי של הירך- TUG flap (Transverse upper gracilis flap).
הרדמה- הניתוח נעשה בהרדמה כללית . הניטור התוך ניתוחי מותאם למחלות הרקע של המטופלת. ההשתלטות על נתיב האויר נעשית באמצעות LMAקרא עוד... או טובוסקרא עוד... , בהתאם למאפייני המטופלת ומשך הניתוח הצפוי.
מנח- supine(על הגב) לעיתים קרובות משולב עם מעבר למנח ישיבה להערכת סימטריות ומבנה השד המשוחזר.
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- PCA- patient controlled analgesia עם חומרים נרקוטים לפי דרישת החולה (בלחיצת כפתור), חומרים נרקוטים ושילוב חומרים משככי כאב מקבוצות שונות (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם). קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- סיבוכי הניתוח- נמק של המתלה (מחייב ניטור קפדני של צבע וחום המתלה בהתאוששות. לעיתים נדרשת דקירת המתלה לווידוא אספקת דם נאותה), דימום, זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור. תסמונת מדור תוך בטני (עליה בלחץ התוך בטני עם השפעות שליליות על תפקוד האיברים הפנימיים- נגרם מסגירה הדוקה מידי של דופן הבטן לאחר לקיחת מתלה גדול), פקקת ורידים עמוקים ותסחיפי ריאה (חלק מאמצעי המניעה- שימוש ב- foot pumps- גרביים מתנפחות למניעת פקקת ורידים עמוקים ותסחיף ריאה), סיבוכים נשימתיים עקב כאב בחזה ובבטן והגבלת תנועתיות החזה בשל חבישה הדוקה מידי.
סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
הגדלת שדיים- Breast augmentation
התוויות לניתוח- לרוב ניתוח קוסמטי לעיתים משולב בהרמת חזה (Mastopexy).
לעיתים טיפול בפגם בשד או אסימטריה.
מבוצע לרוב מעל גיל 18.
הניתוח- החדרת שתל הסיליקון, מעל או מתחת לשרירי החזה, נעשה דרך חתך עורי בקפל השד התחתון (זהו החתך השכיח) או דרך בית השחי או בגבול העטרה. לרוב לא מושאר נקז בתום הניתוח.
הרדמה- הניתוח נעשה בהרדמה כללית . השתלטות על נתיב האויר באמצעות LMAקרא עוד... או טובוסקרא עוד... , בהתאם למשך הניתוח הצפוי ומאפייני המטופלת. הניטור התוך ניתוחי מותאם למחלות הרקע של המטופלת.
מנח- supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- בד"כ שילוב חומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) לפי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- חבישה לוחצת מידי עלולה להקשות על הנשימה, נדרש ניטור מתאים בהתאוששות. סיבוכים ניתוחיים כוללים דימום, זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור. נדיר- פקקת ורידים עמוקים ותסחיף ריאות וחזה אויר.
כמו כן סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
הקטנת שדיים- Breast reduction
הרמת שדיים- Mastopexy
הרמה והגדלת שדיים- Breast augmentation and Mastopexy
התוויות לניתוחים- לרוב ניתוח קוסמטי.
הניתוח- ישנן מספר טכניקות. לרוב נעשה חתך סביב העטרה ואנכית עד לקפל התת שדי עם או בלי חתך לאורך הקפל התת שדי. נעשית כריתה של רקמת שד, עור ושומן. ניתן לנייד את הפטמה, כשהיא מחוברת לחלק מרקמת השד עם כלי הדם והעצבים המספקים את הפטמה (מתלה עליון/תחתון/מדיאלי/לטרלי/מרכזי). בניתוח משולב של הרמה והגדלת שדיים עושים שימוש גם בשתל סיליקון. לרוב לא מושאר נקז בתום הניתוח.
הרדמה- הניתוח נעשה בהרדמה כללית. הניטור התוך ניתוחי מותאם למחלות הרקע של המטופלת. ההשתלטות על נתיב האויר נעשית בד"כ באמצעות LMAקרא עוד... או טובוסקרא עוד... , בהתאם למאפייני המטופלת ומשך הניתוח הצפוי.
מנח- supine(על הגב) לעיתים קרובות משולב עם מעבר למנח ישיבה להערכת סימטריות ומבנה השד המנותח תוך השוואתו לשד השני.
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- אופציה ל- PCA- patient controlled analgesia עם חומרים נרקוטים לפי דרישת החולה (בלחיצת כפתור), או חומרים נרקוטים ושילוב חומרים משככי כאב מקבוצות שונות (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) לפי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- סיבוכי הניתוח- דימום, זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור. סיבוכים נשימתיים עקב כאב בחזה והגבלת תנועתיות החזה בשל חבישה הדוקה מידי, נדיר- פקקת ורידים עמוקים ותסחיפי ריאה.
סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
ניתוח הקטנת חזה לגבר- Gynecomastia
התוויות לניתוח- עודף רקמת שד בגברים.
הניתוח- במידה ומדובר בעודף שומן בלבד נעשית שאיבת שומן. כאשר מדובר בהגדלת רקמת שד יש צורך לכרות רקמה זו בד"כ בשילוב שאיבת שומן. החתך נעשה בד"כ בגבול העטרה.
הרדמה- הניתוח נעשה בהרדמה כללית. השתלטות על נתיב האויר באמצעות LMAקרא עוד... או טובוסקרא עוד... , בהתאם למשך הניתוח הצפוי ומאפייני המטופל. הניטור התוך ניתוחי מותאם למחלות הרקע של המטופל.
מנח- supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- בד"כ שילוב טיפול בחומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) על פי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- סיבוכי הניתוח- דימום, זיהום, צלקת מוגדלת (קלואיד), כשל באיחוי העור. סיבוכים נשימתיים עקב כאב בחזה והגבלת תנועתיות החזה בשל חבישה הדוקה מידי, נדיר- פקקת ורידים עמוקים ותסחיפי ריאה.
סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית.
שאיבת שומן- Liposuction
התוויות לניתוח- הסרת ריכוזי שומן לא רצויים מאזורים שונים בגוף –פנים, צוואר, סנטר, זרועות, בטן, עכוז, מותניים, ירכיים, ברך פנימית, שוקיים וקרסוליים. הפרוצדורה אינה מהווה טיפול להשמנת יתר ואינה תחליף לפעילות גופנית ודיאטה. היא מתאימה יותר למטופלים עם מרבצי שומן עיקשים באזורים ספציפים, למרות דיאטה ופעילות גופנית נאותה.
הניתוח- לאחר הסננת האזור המיועד בלידוקאין (חומר מאלחש) ואדרנלין (חומר המכווץ את כלי הדם ומאריך את משך הפעולה של לידוקאין ומצמצם דמם), מוחדרות קנולות (צינורות חלולים) מתכת דרך חתכים קטנים. שאיבת השומן נעשית תוך תנועה חוזרת פנימה והחוצה של הקנולות לעיתים בסיוע זרם נוזל ("מי מלח" normal saline או Ringer lactate). שאיבת השומן בפרוצדורה אחת בד"כ לא עולה על 5-6 ליטרים מאחר ויש עליה מקבילה בסיבוכים (ראה בהמשך). בתוך הניתוח מולבש מחוך (מפעיל לחץ על אזור השאיבה). על המטופל להרכיב את המחוך למשך כחודש לאחר הפרוצדורה.
הרדמה- על פי מיקום ונרחבות האזור הנשאב. אזור קטן מאפשר שימוש בהרדמה מקומית עם או בלי סדציה . אזור נרחב יותר מצריך הרדמה כללית, אזורית או משולבת.
מנח- supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- שילוב הסננה מקומית בלידוקאין, ושילוב טיפול בחומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים (בד"כ לא NSAIDS שעלולים להוביל לדמם) על פי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- סיבוכי הניתוח- אבדן דם- כ-1% מנפח השומן שמוסר. זיהום. הפרעות במאזן הנוזלים בגוף (עקב הצטברות בצקת באיזור המנותח), תסחיף ריאות (חלק מאמצעי המניעה- שימוש ב- foot pumps- גרביים מתנפחות למניעת פקקת ורידים עמוקים ותסחיף ריאה), תסחיף שומן. נקב של איבר פנימי.
סיבוכי המנח וסיבוכי הרדמה כללית, אזורית או מקומית.
מתיחת בטן- Abdominoplasty
התוויות לניתוח- הסרת עודפי שומן ועור מהבטן, כולל הידוק הפציה של שרירי דופן הבטן (רקמת חיבור העוטפת את שרירי הבטן).
חולים שמנים הסובלים מבטן משתפלת ("סינר בטני") עם מחלות רקע רבות עוברים בד"כ ניתוח קצר יותר ומוגבל שנקרא Panniculectomy- כריתת עור ושומן בלבד מהבטן התחתונה, ללא הידוק הפציה של שרירי הבטן.
הניתוח- חתך לרוחב הבטן התחתונה, חשיפת שרירי הבטן והידוק הפציה באמצעות תפרים. שאיבת שומן לפי הצורך, כריתת עור לפי הצורך, סגירת העור תוך השארת נקז. בתום הניתוח מולבשת חגורת בטן.
הרדמה- הרדמה כללית , אזורית או משולבת.
מנח- supine(על הגב).
טיפול בכאב בתר ניתוחי (פוסטאופרטיבי)- קטטר המוביל חומר מאלחש לאזור החתך הניתוחי באופן המשכי, קטטר אפידורלי לאלחוש מתמשך, PCA- patient controlled analgesia עם חומרים נרקוטים בשליטת החולה (בלחיצת כפתור), או שילוב חומרים נרקוטים ושאינם נרקוטים על פי הצורך. קרא/י עוד על טיפול בכאב בתר ניתוחי.
סיבוכים- סיבוכי הניתוח- אבדן דם. זיהום. הפרעות במאזן הנוזלים בגוף (עקב הצטברות בצקת באיזור המנותח). הצברות נוזל תחת העור לאחר הוצאת הנקז. צלקת קלואידית (מוגדלת). רדימות בעור הבטן. איחוי לא תקין של הפצע הניתוחי. עליה בלחץ התוך בטני עד כדי תסמונת מדור בטנית. תסחיף ריאות (חלק מאמצעי המניעה- שימוש ב- foot pumps- גרביים מתנפחות למניעת פקקת ורידים עמוקים ותסחיף ריאה), תסחיף שומן.